افسوس كه ناموس خدا را كشتند محبوبه ذات كبريا را كشتند
سادات نوشتند به خوناب جگر بي جرم وگنه مادر ما را كشتند
درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا (سلام الله عليها) روایات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر (صلي الله عليه وآله).
میان علمای شیعه، دو تاریخ مشهور و مقبول است: یكی هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (صلي الله عليه وآله) و دیگری نود و پنج روز.
با توجه به رحلت پیامبر اسلام (صلي الله عليه وآله) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل ، شهادت حضرت زهرا(سلام الله عليها) است و این ایام را فاطمیه اوّل می خوانند.
اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(سلام الله عليها) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیه دوم می خوانند.
بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا 6 روز می باشد، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی.
فاطمیه اول از 13 تا 15جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.
ظاهراً علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(سلام الله عليها) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(صلي الله عليه وآله) تا شهادت حضرت زهرا(سلام الله عليها)،29روز بوده باشند،حال آنکه د رصورت کامل بودن ماههای قبل،روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول 75روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95روز، شهادت حضرت زهرا(سلام الله عليها) در آن واقع شده است،دهه فاطمیه دوم گفته می شود.
ایام فاطمیه نسبتا طولانی است به جهت اینکه فضائل حضرت زهرا (سلام الله علیها) هم بیحد و حصر و بیاندازه است. فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ریشه، اصل و اساس ولایت و عصمت و حقیقت امامت است. هر قدر فضائل ایشان گفته شود اولا تمام شدنی نیست و ثانیا برکات بسیاری بر بیان فضائل فاطمی آمده است به عنوان نمونه بیان فضائل فاطمه (سلام الله علیها) نفاق را از انسان میزداید، ایمان انسان را زیاد میکند، موجب بصیرت عمیق انسان نسبت به حوادث و وقایع تاریخی میشود، انسان را با حقایق و بطن این عالم آشنا میکند، انسان را پیش خدا و حضرات معصومین (علیهم السلام) خصوصا حضرت بقیة الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف) محبوب مینماید و زمینه کسب تقوا و فضیلت را در انسان مضاعف میکند و بسیاری از فضایل دیگر. لذا جامعه شیعی ما به ذکر فضائل فاطمی بسیار نیازمند است و بحمد الله فرصت خوبی هم در ایام فاطمیه فراهم شده که توسط هیئتیها، متدینین، نمازگزاران و مسجدیها در مراسمهایی مختلف این فضائل گفته شود.
اي خاك ره تو تاج سرها زهرا اي قبر تو مخفي از نظرها زهرا
تا باب شفاعت تو باز است چه غم گر بسته شود تمام درها زهرا
نظرات شما عزیزان:
|